Praktijk Aleida 0
0
00
De vijf principes

 

 

 

Hebt u hoofdpijn, stress of bent u moe zit u niet lekker in uw vel dan bent u van harte welkom.  

 

 

 

De 5 natuurgerichte principes

Wat is nu werkelijk de oorzaak van ziekte en of het niet lekker in je vel zitten. Wat heb ik nodig om mij weer beter in balans te voelen? Ik werk in de praktijk volgens de vijf natuurgerichte principes; energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Deze principes zijn met elkaar verbonden. Als een van deze gebieden niet goed functioneert ontstaan klachten.      

1. EnergieAlles bestaat uit energie, ons lichaam dus ook. Elk systeem, elk orgaan, elke emotie en elke gedachte heeft zijn eigen energie.Therapeuten hebben zich bekwaamd in energetische vormen van hulp. Zonder aanvullende energie is er geen mogelijkheid voor een herstel.  

2. Prikkeloverdracht. Het zenuwstelsel is een communicatienetwerk in ons lichaam. Het vervoert de opdrachten als prikkels vanuit de hersenen naar de rest van het lichaam. De communicatie via ons zenuwstelsel kan negatief beïnvloed worden. De prikkel komt dan niet aan bij het ontvangende deel van het lichaam en de opdracht kan niet worden uitgevoerd. Dit is te vergelijken met een telefoonlijn als er ruis op de lijn zit wordt de communicatie moeilijker.   

3. Drainage. Ons lichaam en onze geest worden belast met gifstoffen. Hierbij denk maar aan straling, gassen, bepaalde soorten voeding en stress. In de maatschappij zoals deze nu is, komen wij mensen hier dagelijks mee in aanraking. Wanneer het lichaam niet meer in staat is deze gifstoffen af te voeren dan raakt deze uit balans. 

4. Voeding. Het is voor ons lichaam belangrijk te worden gevoed met datgene wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Wanneer het lichaam voeding krijgt dat het niet kan verwerken kan het uit balans raken en kunnen er klachten ontstaan. Belangrijk is het om te realiseren dat geestelijke voeding hier nauw aan verbonden is.    

5. De psyche. Therapeuten hebben zich bekwaamd in de natuurgerichte psyche van de mens. Psychisch en gevoelsmatig is het menselijk gestel door onwetendheid nauwelijks in staat om ziekmakende processen zelfstandig te veranderen. Ontkenningen uit het verleden kunnen hun bittere tol gaan eisen. Het aanreiken van de juiste inzichten kunnen de weg naar heling verduidelijken. De therapeut is in staat de cliënt bewustwording te mogen aanreiken wat weer balans kan brengen.

 

 

 

 

                                                                                                            
 Praktijk Aleida    geneesuwlichaam@gmail.com