Praktijk Aleida 0
0
00
Werkvormen

Ontspanning bij Praktijk Aleida te Leeuwarden geeft inzichten en wijsheid voor een balans tussen lichaam en geest.

Ontspanning en Coaching naar je essentie is een zachte en eenvoudige werkvorm. Het is heel direct, dichtbij en stil. Het brengt je door de lagen van weerstand en beperkingen heen bij je essentie, zonder afgeleid te worden door oude vertrouwde vermijdingspatronen zoals angst en emoties. Geeft ontspanning en rust.

Ontspanning  vraagt iedere keer weer om een keuze van jezelf, om al dan niet door te gaan met het in stand houden van je weerstand en het vermijden van je ware gevoel. Door je weerstand te ervaren kun je er achter komen of deze (zelf-)opgelegde beperkingen op dit moment in je leven nog wel noodzakelijk zijn. Door je onderliggende pijn te ervaren, kun je deze zien voor wat het is en loslaten.

Op deze manier bevrijd je jezelf en geef je weer ruimte aan je ware essentie. Je leert je ware zelf steeds beter kennen en ontspannen te leven in het nu. Ontspanning is helend voor lichaam en geest en zorgt voor de natuurlijke balans.

Shiatsu therapie: De Shiatsu therapie is een therapeutische massage-techniek die haar oorsprong kent in Japan en inmiddels wereldwijd bekend is. Deze vorm van behandelen richt zich voornamelijk op het bevorderen van het fysieke, mentale en emotionele welzijn van de mens. Shiatsu ook wel drukpuntmassage genoemd is een manuele therapie. Doordat er een lichte druk wordt gegeven ontspannen pijnlijke en stijve spieren en wordt de bloedcirculatie weer optimaal bevorderd.

Voetreflex therapie: Bij voetreflexzonetherapie gaat men uit van de gedachte dat een mens een eenheid is van lichaam en geest. Als lichaam en geest in balans zijn spreken we van gezondheid. Bij verstoring van lichaam of geest spreken we van ziekte. Door het lichaam lopen energiebanen die in reflexpunten terug te vinden zijn op de voeten. Een voetreflex massage geeft veel ontspanning. Elk reflexpunt staat voor een weefsel of orgaan of gewricht in het lichaam.

Hotstone behandeling: Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen. Verwarmde lavastenen worden daarbij gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug, en helpt bij ontspannen. De Hot stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen,dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht (zo voelen ze aan) en heerlijk warm. De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

 

Bach Bloesems: Deze zijn makkelijk te gebruiken. De druppels worden onderverdeeld in 7 groepen namelijk;

- angst

- onzekerheid

- onvoldoende interesse in het hier en nu 

- eenzaamheid

- overgevoeligheid

- moedeloosheid en wanhoop

- overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Bij het gebruik van de Bach Bloesem druppels komt lichaam en geest weer in balans en kunnen vele klachten verholpen worden. Een flesje Bach Bloesem remedie kost € 10,00 en wordt speciaal voor u samengesteld. 

Metamorfose of ontspanningsmassage: Tijdens de metamorfose behandeling worden handen, voeten en hoofd heel zacht gemasseerd op de prenatale lijnen.

Een metamorfose behandeling kan helpen blokkades te verwerken en op te ruimen. Deze vorm van massage werkt heel ontspannend en brengt de Geest tot rust en kan ondersteunend werken in periodes van spanning, stress, verhuizing, zwangerschap en verandering van ( werk ) omgeving. Door de metamorfose massage toe te passen kun je ervaren dat er meer is dan dat we wetenschappelijk kunnen verklaren. Je kunt ervaren dat er ook een innerlijke kant is. Metamorfose massage is geschikt voor volwassenen maar ook kinderen en baby`s 

Ontspanningsmassage in Leeuwarden: Even tijd voor uzelf om even te ontspannen en alles van u af laten glijden. Bij Praktijk Aleida wordt gewerkt met zuivere etherische olie. De olie wordt samengesteld op uw klacht zodat lichaam en geest weer in balans mogen komen. Praktijk Aleida    geneesuwlichaam@gmail.com